Terug naar overzicht

Witlofschotel met rode linzen en geitenkaas

Ingrediënten

  • 350 gram rode linzen, 8 stronkjes witlof, in tweeën
  • Zeezout, boter of olie om in te vetten
  • 2 eetlepels vloeibare honing, zout, peper uit de molen
  • 25 gram boter, 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 4 takjes verse tijm, afgerist, 2 eetlepels rode pesto
  • 200 gram geitenkaas, verdeeld in 4 plakken

Bereidingswijze

Week de linzen 10 minuten in kokend water. Breng in een pan ruim water aan de kook met een beetje zout, voeg de witlofstronkjes toe en kook ze in 5 minuten beetgaar. Verwarm de oven voor op de grillstand en leg de stronkjes witlof in een beboterde schaal dicht tegen elkaar aan. Besprenkel ze met honing en bestrooi met peper en zout. Spoel de linzen af met koud water en laat ze in een zeef uitlekken. Verhit boter in een pan en fruit de sjalotten en 3 tijmtakjes 2 minuten lang. Voeg de linzen toe en fruit nog 3 minuten. Breng op smaak met rode pesto. Schep het linzenmengsel over de witlof. Beleg dit met de 4 plakken geitenkaas en gratineer de schotel nog 3 à 4 minuten onder de grill. Strooi op elke plak geitenkaas wat van de overgebleven tijm en serveer direct.

Andere recepten voor « witloof »