Terug naar overzicht

Ovenschotel met puree, gehakt en witte kool

Ingrediënten

  • snuifje cayenne
  • 1 theelepel komijnpoeder 
  • muskaatnoot gemalen
  • witte peper gemalen 
  • 1 eetlepel curry madras, zeezout
  • 1 kg aardappelen, 200 ml melk
  • 1 eidooier, 1 witte kool
  • 500 g gehakt, 50 g paneermeel
  • Boter

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snij ze in stukken, spoel af onder water en kook ze gaar. Giet de aardappelen af en plet ze fijn met een pureestamper. Voeg de melk en een eidooier toe en meng dit goed onder de aardappelen. Kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Snijd de witte kool in fijne reepjes en stoom ze gaar.
Bak het gehakt en kruid met currypoeder, cayennepeper en komijnpoeder.
Verwarm de oven voor op grillstand.
Vul de ovenschotel, schep eerst de witte kool erin, verdeel hierover het gehakt en eindig met de aardappelpuree. Bestrooi met het paneermeel en verdeel enkele klontjes boter over de ovenschotel.
Laat eventjes gratineren in de oven tot er zich een mooi bruin korstje heeft gevormd.

Andere recepten voor « witte kool »