Terug naar overzicht

Zomerse pasta met tomaten en lichte pesto

Ingrediƫnten

  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 dl Knorr Finesse Kippenbouillon
  • 3 tomaten, gepeld en in schijfjes gesneden
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar ,zout
  • 250 g volkoren pasta, 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel balsamicoazijn, peper, 30 g pijnboompitten
  • 3 teentjes knoflook, 1 bosje basilicumblaadjes
  • parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Doe de knoflook in een kleine kookpot en giet er water over.
Laat gedurende ongeveer 15 minuten zachtjes stoven totdat de knoflook heel zacht is.
Laat de knoflook goed uitlekken en afkoelen.
Doe de knoflook, basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas in een blender of een keukenmixer.
Zet het toestel in werking en mix totdat het mengsel heel fijn gesneden is.
Voeg terwijl het toestel nog aanstaat geleidelijk de kippenbouillon, de Solo en het citroensap toe.
Meng zodanig dat er een homogene moes wordt gevormd.
Breng de pesto op smaak met zout en peper en zet opzij.
Kook de pasta al dente in een grote kookpot kokend water.
Doe intussen de tomaten in een grote kom, voeg er de azijn aan toe en meng goed.
Laat de pasta uitlekken en doe hem bij het tomatenmengsel. Roer dooreen om het goed te mengen.
Voeg pesto toe en meng opnieuw.
Verdeel de pasta over vier kommen en garneer met Parmezaanse kaas.

Andere recepten voor « tomaten »