Terug naar overzicht

Gember met appels in bladerdeeg

Ingredi├źnten

  • Benodigdheden (4 pers):
  • 200 bladerdeeg, 2 stoofappelen, 1 eetlepel gember, 50 g grove suiker of een andere zoetstof (enkele koffielepels agavesiroop), 150 g frambozen, 5 dl water, 70 g poedersuiker, 2 eetlepels citroensap, 4 blaadjes munt

Bereidingswijze

Schil de appelen en snijd ze in stukjes. Rasp de gember.
Vul kleine ronde vormpjes met het bladerdeeg en bestrooi het met grove suiker of besprenkel met agavesiroop.
Bedek het daarna met de appelen en de gember.
Bak de taartjes in de oven op 200┬░C.
Voor een feestelijke afwerking kan je het gebak flamberen met de pommeau (2 cl = drank op basis van calvados) en presenteren op een spiegel van frambozencoulis en afwerken met een blaadje munt.
Bereid de frambozencoulis: pureer de frambozen en wrijf de frambozenpuree door een zeer fijne zeef. Voeg het water bij de poedersuiker en wat citroensap en laat koken tot een lichte stroop. Voeg de frambozenpuree toe en laat gedurende enkele minuten inkoken.