Terug naar overzicht

Koolrabi koken en serveren met saus:

Ingrediënten

  • 4 koolrabi bollen, geschild en in blokjes gesneden, 1/2 theelepel zout, water om te koken, 2 eetlepels boter, 2 eetlepels bloem, 1 kopje melk, 3 eetlepels room, 1 theelepel zout, 1 theelepel gemalen nootmuskaat, 2 theelepels witte peper, 1/2 bosje verse fijngehakte peterselie

Bereidingswijze

Doe de koolrabi met 1/2 theelepel zout in een pot, bedek met water en breng aan de kook op een matig hoog vuur.
Kook tot de koolrabi kan worden doorboord met een vork, maar toch nog blijft stevig (ongeveer 5 minuten).
Laat uitlekken maar behoud 250 ml van het kookvocht voor de saus. Doe de koolrabi in een kom en dek af.
Doe de boter in een steelpan en laat op middelhoog vuur smelten. Voeg de bloem toe en roer tot het mengsel een goudbruine pasta wordt.
Roer bij beetjes de melk en kookvocht van de koolrabi in het bloemmengsel en roer tot het dik en glad is.
Roer er de room, 1 theelepel zout, nootmuskaat, witte peper, en peterselie onder en laat minimum 1 minuut verder koken. Voeg dan de koolrabi toe, warm eventueel terug op en serveer.

Andere recepten voor « koolrabi »