Terug naar overzicht

Citroen en kaneelpudding met stoofappeltjes

Ingrediënten

  • 450 gr stoofappels, geschild, van klokhuis ontdaan en in stukjes gehakt.
  • 100 gr fijne kristalsuiker, 1/2 tl kaneel, 100 gr zachte boter.
  • Schil van 1 citroen , geraspt, Sap van een 1/2 citroen, 2 middelgrote eieren, losgeklopt, 100 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd.

Bereidingswijze

Leg de appels in een pan met 2 el van de suiker en 1 el water.
Dek de pan af en kook de appels 3-4 min op laag vuur tot ze zacht beginnen te worden.Roer er dan de kaneel door en schenk het mengsel over in een ovenvaste schaal van 23x15 cm.
Klop de margarine en de resterende suiker tot een bleke, romige substantie, voeg dan de citroenschil en het sap, de eieren en de bloem toe.
Blijf kloppen tot het mengsel een zachte, stroperige consistentie heeft.
Schenk dan het mengsel over de appels, strijk het glad met de achterkant van een vork en bak de pudding 25-30 min totdat deze goed gerezen is, goudbruin is en net stevig aanvoelt.

Andere recepten voor « appel »