Terug naar overzicht

Knapperige spinazie-kaasbroodjes

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg (ontdooid), 3 eieren
  • 100 g geraspte belegen kaas,
  • 150 g spinazie, gewassen, gedroogd en grof gesneden
  • ½ eetlepel karwijzaad
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 eetlepel komijnzaad

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg het bladerdeeg op de bakplaat met de bebloemde kant naar beneden.
Klop in een kom 2 eieren los en roer de kaas erdoor. Schep er met een houten lepel de spinazie goed doorheen. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Klop het resterende ei los en strijk de randjes van het bladerdeeg ermee in.
Verdeel het spinazie-kaasmengsel over de plakjes bladerdeeg. Leg het in de lengte neer en laat de randen vrij . Vouw het deeg eroverheen en druk het dicht met een vork. Bestrijk de bovenkant met eigeel.
Roer in een kommetje de zaadjes door elkaar en bestrooi de bovenkant ermee. Maal er zeezout en peper boven. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de broodjes in 20 minuten goudbruin en gaar.

Tip: serveer deze broodjes ook eens met een kop soep.

Andere recepten voor « spinazie »