Terug naar overzicht

gefrituurde bloemkool

Ingrediënten

  • 8 bloemkoolroosjes ter grootte van een vuist
  • 8 stukjes kaas (mozzarella, gorgonzola of een andere kaas die smelt)
  • 3 eieren, losgeklopt met wat zout
  • 6 eetlepels vers broodkruim
  • olie om te frituren

Bereidingswijze

Kook de bloemkoolroosjes ca. 4 minuten in water met zout tot ze beetgaar zijn (niet te zacht). Laat uitlekken en afkoelen.
Stop een stukje kaas in ieder roosje (tussen de stronkjes klemmen). Verhit de olie. Haal de bloemkoolroosjes door het ei en vervolgens door het broodkruim.
Frituur ze in de olie (180 °C) totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Laat even uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Bron: kookboek Antipasti

Andere recepten voor « Bloemkool »