Terug naar overzicht

Banaan-preischotel

Ingrediënten

  • • 750 gram prei
  • • zout
  • • 2 grote bananen
  • • 30 gram rozijnen
  • • 30 gram pijnboompitten
  • • 2 eetlepels margarine of boter
  • • 1 ui
  • • 1 eetlepel kerriepoeder
  • • 2 eetlepels bloem
  • • 0,5 liter bouillon van tablet

Bereidingswijze

Was de prei en snijd het in grove stukken.
Kook de prei gaar in water met zout.
Laat de groente uitlekken.
Rooster de pijnboompitten bruin in een koekenpan tot ze bruin kleuren. Laat ze afkoelen.
Snijd de rozijnen alvast in stukken.
Snijd de bananen in grove stukken en doe dit samen met de prei in de ingevette ovenschaal.
Smelt de boter en fruit hierin de gesnipperde ui. Voeg op het laatste moment de kerrie toe.
Roer de bloem door dit mengsel en voeg de bouillon toe.
Breng het geheel met een garde tot een gladde saus.
Schenk dit over de groente en dek de schotel af met een mengsel van grof gehakte rozijnen en pijnboompitten.
15 minuten in de oven op 200 graden
Lekker met rijst.

Andere recepten voor « prei »