Terug naar overzicht

Kokosstoofpotje met wintergroenten

Ingrediƫnten

  • 200 g uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g wortels
  • 500 g aardappelen
  • 3 preien
  • 240 g rode nierbonen (uit blik, uitgelekt)
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • Zout, zonnebloemolie

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui en de knoflook. Reinig de wortelen en snijd ze in grove stukken. Hak de koriander fijn. Stoof de ui glazig in wat olie en voeg de knoflook toe.
Voeg de wortelen toe en laat ze 5 minuten meestoven.
Schil intussen de aardappelen en snijd ze in stukken. Stoof ze even mee.
Voeg de kokosmelk, de koriander en de specerijen toe.
Snijd de prei in grove stukken en voeg die toe zodra de aardappelen beetgaar zijn.
Spoel de rode bonen, laat ze uitlekken en voeg ook die toe.
Laat het stoofpotje nog even sudderen tot ook de prei gaar is.

Andere recepten voor « wortelen »