Terug naar overzicht

Courgette met deegwaren

Ingrediƫnten

  • Nodig voor 4 personen:
  • 3 courgettes, een glas melk of room of zijdetofu, enkele eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook peper en zout

Bereidingswijze

Bereiding: Was de courgette grondig onder koud stromend water en wrijf ze droog.
Schillen is niet nodig maar verwijder wel het kroontje.
Snijd de courgettes in blokjes (ongeveer 1 cm).
Fruit ze aan alle kanten in olijfolie.
Na enkele minuten het vuur zachter zetten, zodat de groente gaar suddert.
De fijngesneden knoflook, peper en zout toevoegen.
Wanneer het vocht uit de groente is verdampt, voegt men wat melk of room of zijdetofu toe.
De courgette in totaal zo’n 20 minuten laten sudderen.
Tip: strooi bij het opdienen wat geroosterde pijnboompitten (roosteren in droge pan) over de saus.

Andere recepten voor « Courgette »