Terug naar overzicht

Pasta met Chinese kool

Ingrediƫnten

  • Nodig per persoon:
  • 100 gram Tricolore (gekleurde krulpasta) - of andere pasta, handje champignons, 2-3 eetlepels spekblokjes of gerookte tofu of seitan grill, handvol Chinese kool
  • voor de dressing: 3 eetlepels zonnebloemolie, 2 eetlepels witte wijnazijn of dragonazijn (meer azijn mag ook, maar dan wordt het wel *heel* scherp), 1 flinke eetlepel honing, 1 flinke eetlepel mosterd, 3 Ć  4 grote bladeren verse basilicum (in stukjes te knippen), 1 teentje knoflook, snufje zout

Bereidingswijze

Bereiding: zet de spekblokjes op een laag vuur op en laat ze pruttelen.
Als je tofu of seitan gebruikt kan je deze samen met de champignons bakken.
Snij de champignons in plakjes en de Chinese kool in reepjes. 
Beleg de helft van een groot bord met de Chinese kool.
Kook de pasta. Als de pasta op vijf minuten na klaar is, de champignons bij de spekblokjes doen of de champignons en de tofu of seitan samen bakken. Even doorroeren, en laten sudderen op een laag vuurtje.
De pasta afgieten en op je bord naast de kool deponeren

Andere recepten voor « Chinese kool »