Terug naar overzicht

Chinese kool met abrikozen

Ingrediƫnten

  • 1 Chinese kool (fijngesneden), 100 gr gedroogde abrikozen, 30 gr rozijnen, 1 stuk gember (fijngesneden), 2 uien (gesnipperd), 1 ui, 40 gr boter, 2.5 dl witte wijn, 2 laurierbladeren, 6 kruidnagels, citroensap, zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

Bereiding: de boter smelten in een grote pan en uisnippers glazig laten worden.
De kool, fijngesneden abrikozen, rozijnen en gember toevoegen, 2 min. laten sudderen en witte wijn en zout en peper toevoegen.
De kruidnagels in de hele ui drukken en met de laurier bij de groente doen.
Op matig vuur zonder deksel 25 min. garen ; af en toe roeren.
Het vocht moet bijna helemaal inkoken.
Met peper, zout en citroensap op smaak brengen.
Lekker met rijst.

Andere recepten voor « Chinese kool »