Terug naar overzicht

Boerenkool met tagliatelle

Ingrediënten

  • 1 boerenkool, 2 dl room, 5 teentjes knoflook,
  • 4 sjalotten, 2 gedroogde pepers, 120 gr verse geraspte parmezaanse kaas, 200 gr tagliatelle, 3 el olijfolie, zout

Bereidingswijze

de dikke nerven uit de koolbladeren verwijderen, de bladeren grof snijden, een paar minuten blancheren in gezouten water en laten uillekken.

4 teentjes knoflook zacht koken in de room en pureren.

Olijfolie verwarmen in een pan en de sjalotten, pepertjes en één knoflookteentje (in dunne plakjes gesneden) fruiten tot de sjalotten goudgeel zijn.

De boerenkool toevoegen en zout en peper.

De room-knoflookpuree toevoegen en goed mengen.

Op een matig vuur 5 à 10 min. koken, tot de kool met de dikke saus bedekt is.

Parmezaanse kaas toevoegen en op smaak brengen.

Intussen de tagliatelle koken in gezouten water, goed laten uitlekken, door de boerenkool mengen en de smaak even laten intrekken.

Andere recepten voor « Boerekool »