Terug naar overzicht

aardperencurry

Ingrediƫnten

  • IngrediĆ«nten
  • 50 gr boter
  • 2 uien, in partjes
  • 4 kipfilets, in blokjes/ quornburger
  • 500 gr aardperen, geschild, in stukken van 3 cm
  • 200 gr wortel, geschild, in stukken van 3 cm
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 2 cm geraspte gemberwortel
  • 2 el kerrie, 2 el kurkuma
  • 50 gr bloem, 1 l bouillon
  • 2 dl kokosmelk
  • zout en peper
  • 2 el grofgesneden selderij.

Bereidingswijze

Verhit 25 gr boter in een ruime pan en bak de ui met de kip/ quorn
Schep het mengsel uit de pan wanneer de kip/ quorn aan alle kanten gebruind is en houd het apart.
Verhit 25 gr boter en bak de aardpeer en wortel op zacht vuur in 5 minuten lichtbruin.
Voeg de knoflook, gember, curry en kurkuma toe en bak alles nog 1 min.
Voeg het kip/quornmengsel toe en roer de bloem door het mengsel.
Bak het geheel al roerend nog 1 minuut en schenk de bouillon en kokosmelk erbij. Breng het geheel al roerend aan de kook, zodat de saus licht gaat binden.
Laat de curry onder regelmatig roeren 10 min. zachtjes koken tot de wortel, aardpeer en kip/ quorn gaar zijn.
Breng de curry op smaak met zout en peper en bestrooi met de selderij.
Serveer met rijst.

Andere recepten voor « aardpeer »