Terug naar overzicht

Pannetje met vergeten groenten

Ingrediƫnten

  • 400 gram aardappelen
  • 4 pastinaken, 2 koolrapen
  • gedroogde tijm, zwarte peper
  • Zeezout, een klontje boter
  • pittige mosterd,
  • 2 plakken Breydelspekof reepjes gekruide of
  • gerookte tofu

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, pastinaken en koolrapen en snij alles in brunoise.
Zet een ruime antikleefpan op en doe er een klont boter in. Zodra de boter goed warm is doe je de aardappelen en groentjes in de pan. Terwijl je de inhoud regelmatig omschept laat je de groenten een 5-tal minuten stoven in de pan. Kruid met peper, zout en tijm. Verplaats de pan naar de bodem van de oven gedurende 10 minuten. Haal de pan uit, schep alles nogmaals goed om en zet de pan nog 10 minuten in de oven. De groenten moeten nu een licht bruin kleurtje hebben. Prik erin en controleer de gaarheid. Als de groenten gaar zijn, kan je de pan warmhouden in de sudderoven. Indien ze nog niet helemaal gaar zijn, laat je ze nog eventjes in de oven. Ondertussen snij je het Breydelspek/of de tofu in gelijke blokjes. Zet een antikleefpannetje op de hete plaat en doe de blokjes spek/ tofu in de pan. Na een paar minuten zijn de spekjes mooi krokant gebakken. Extra kruiden hoeft niet meer.

Andere lekkere combinaties zijn:
Aardappel, knolraap en aardpeer, in brunoise./ Aardappel en spruitjes. De spruitjes eerst stomen tot ze half gaar zijn. Grotere exemplaren kan je in 2 of in vier snijden/ Aardappel en groene boontjes. De boontjes vooraf blancheren, half gaar. Eventueel in kleinere stukken snijden.