Terug naar overzicht

wok met chinese kool

Ingrediënten

  • 250 gram Chinese kool in repen gesneden
  • 1 verse rode peper fijngesneden of 3 tot 4 droge lange hete pepers in vier gesneden
  • 1 eetlepel fijngehakte verse gemberwortel
  • 2 eetlepels gewone olijfolie
  • zout of sojasaus en een beetje oestersaus naar smaak
  • indien gewenst (voor wat extra kleur en smaak) 1 groene paprika in repen gesneden

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een wok en voeg de verse gember en rode pepers aan toe. Roerbak even tot de aroma’s van de gember en de pepers vrijkomen.
Voeg dan Chinese kool (en indien gewenst ook de groene paprika) toe en roerbak voor 2 of 3 minuten: hoe lager de repen bij de voet zijn afgesneden, hoe langer je moet wokken.
Voeg zout of sojasaus en/of oestersaus toe en roer alle ingrediënten snel door elkaar.
Dit recept met Chinese kool smaakt heel lekker met gekookte rijst en kip/ of reepjes quorn/tofu.

Andere recepten voor « chinese kool »