Terug naar overzicht

Boerenkool lasagne

Ingrediënten

  • • 250 gram kastanjechampignons
  • • 3 eetlepel sherry of rodewijnazijn
  • • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • • flinke snuf chilipoeder of tabasco
  • • 1 ui, fijngesneden
  • • 75 gram boerenkool, fijngesneden
  • • 200 gram hüttenkäse
  • • 30 gram geraspte kaas
  • • 100 gram ricotta
  • • peper & zout
  • • 3 - 6 lasagnevellen
  • • 1 eetlepel paneermeel
  • • 2 eetlepel geraspte kaas (of parmezaan)
  • • 2 eetlepel pijnboompitjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met wat olie of boter.
Maak de champignons schoon, snijd ze in kwarten en bak ze samen met de knoflook, de ui en het chilipoeder even aan. Voeg de sherry toe en laat inkoken.
Meng ondertussen de boerenkool met de Hüttenkäse, geraspte kaas en ricotta en breng op smaak met zout en peper.
Beleg de bodem van de ovenschaal met een lasagnevel. Verdeel daarop 1/3 van het boerenkoolmengsel en druk goed uit. Schep de helft van de champignons erop.
Leg er weer een lasagnevel erop, verdeel het boerenkoolmengsel erover en de resterende champignons.
De laatste laag: leg het laatste lasagnevel erop en schep het resterende boerenkoolmengsel eroverheen. Zorg dat het hele lasagnevel goed bedekt is, dicht te gaten eventueel met wat ricotta.
Dek nu af met het paneermeel, de pijnboompitjes en de geraspte kaas.
Bak 20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is en de lasagnevellen gaar zijn
Bron: Mijnreceptenboek.nl

Andere recepten voor « Boerekool »