Terug naar overzicht

Bloemkool met blauwe kaas en kalkoen

Ingrediënten

  • • 300 g sour cream
  • • 1 eetlepel dijonmosterd
  • • 4 eetlepels gehakt bieslook
  • • 1 grote of 2 kleine bloemkolen
  • • 150 g blauwe kaas, bijv. roquefort
  • • 3 eetlepels zonnebloempitten, geroosterd
  • • ca. 200 g gerookte kalkoenborst of ham

Bereidingswijze

Meng de sour cream, mosterd en het bieslook. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de bloemkool in roosjes. Breng licht gezouten water aan de kook, leg de bloemkoolroosjes erin en kook ze in een afgedekte pan beetgaar. Giet het kookvocht af.

Leg de bloemkool op een schaal. Sprenkel de dressing erover, strooi er verkruimelde kaas, zonnebloempitten en wat extra bieslook over. Serveer de salade (lauw of koud) met kalkoenborst.

Andere recepten voor « bloemkool »