Terug naar overzicht

Spruitjes met Geitenkaas, Volkorenrijst en Walnoten

Ingrediënten

  • 500g spruitjes, schoongemaakt en gespoeld
  • • 100g volkorenrijst
  • • 1 middelgrote rode ui
  • • 500ml groentebouillon
  • • 2 takjes verse tijm
  • • een blaadje laurier
  • • 75g verse roomkaas, type Boursin
  • • 75g geitenkaas, zonder korst, in schijfjes
  • • een handje walnoten, gehakt
  • • olijfolie om te bakken

Bereidingswijze

We pellen de ui en snipperen hem. De helft ervan gaan we aanfruiten in een braadpan met een lepeltje olie. We voegen de tijmtakjes en de laurier toe, samen met 350ml bouillon. Daarin koken we de rijst gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dat zal ongeveer twintig minuten duren. Terwijl fruiten we de andere helft van de ui in een kookpot. Daarin bakken we de spruitjes een tweetal minuten mee. De resterende bouillon mag hierbij en zo mogen de spruiten ongeveer tien minuten afgedekt garen op een matig vuurtje. Controleer ze na de tijd en laat eventueel nog wat langer doorgaan als ze nog niet beetgaar zijn. Als de groente gaar is, kunnen we de roomkaas en de schijfjes geitenkaas toevoegen. Dit mengsel brengen we al roerend aan de kook. We voegen de volkorenrijst toe en kruiden af met peper en zout. Eventueel nog een beetje tijm, als je dat nodig zou vinden. De bordjes mogen geserveerd worden met een flinke schep gehakte walnoten.