Terug naar overzicht

Kip met gember, paksoy en wilde rijst

Ingrediƫnten

  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 4 kleine kipfilets
  • 3 lente-uien
  • 1 paksoi
  • peper
  • 60 ml rijstazijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 240 ml sojasaus
  • 2 theelepels verse geraspte gember
  • 1/2 theelepel vijfkruidenpoeder
  • 350 ml water
  • Zout
  • Wilde rijst

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook met de sojasaus, rijstazijn, bruine suiker, vijfkruidenpoeder, gember en de grof gehakte lente-uien. Laat dan 5 minuten pruttelen.
Pocheer de kip 5 Ć  10 minuten (zonder dat ze kookt). Haal de kip eruit en laat het kookvocht inkoken met honing.
Snij de paksoi in grote stukken en stoof ze kort in olijfolie.
Voeg de kip en de paksoi toe en werk af met een paar druppels sesamolie. Serveer wilde rijst bij dit gerecht.

Andere recepten voor « paksoy »