Terug naar overzicht

Cannelloni met warmoes

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje look
  • 4 cl olijfolie
  • 300 g spek, in blokjes
  • 1 dl rode wijn
  • 500 ml passata
  • 16 cannellonibuisjes
  • 1 kg snijbiet of warmoes
  • 250 g ricotta
  • 4 takjes basilicum
  • 2 dl room
  • 1 kl maïszetmeel
  • 150 g mozzarella
  • 200 g Parmezaanse kaas
  • versgemalen zwarte peper - zout

Bereidingswijze

Snij de sjalotjes en look fijn. Stoof in 2 cl olijfolie. (Voeg de spekblokjes toe en laat even meestoven. )Blus met de rode wijn en de passata en laat 1 uurtje op een zacht vuur onder een deksel koken.

Kook ondertussen de buisjes 5 minuten in een grote hoeveelheid gezouten water. Verfris ze en bewaar tussen 2 vochtige handdoeken.

Snij de gewassen snijbiet in fijne stukjes. Stoof ze in 2 cl olijfolie. Kruid met peper van de molen en zout. Voeg van het vuur de ricotta toe. Vul de buisjes met deze mengeling.

Pluk de blaadjes basilicum en snij ze fijn. Kook de room even op en bind met het maïszetmeel. Haal van het vuur en laat de mozzarella in de room smelten. Kruid met peper van de molen en zout.