Terug naar overzicht

Koolrabi gevuld met ham en mozzarella

Ingrediënten

  • 4 middelgrote koolrabi's
  • 1 kleine tomaat
  • 100 g ham
  • 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 1 bolletje mozzarella, in 4 plakjes

Bereidingswijze

Snijd de stengels en het stronkje van de koolrabi’s en schil de koolrabi’s met een dunschiller. Kook ze in een pan met ruim kokend water en wat zout in ca. 10 minuten beetgaar.
Ontvel intussen de tomaat en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes en strooi er een beetje zout en peper over.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat de koolrabi’s in een vergiet uitlekken en iets afkoelen. Hol de koolrabi’s met een lepel uit tot op ca. 1 cm van de wand. Hak het uitholsel fijn. Schep in een kom de helft van de fijngehakte koolrabi met de ham, de uiringetjes, de peterselie en 2 eetlepels Parmezaanse kaas door elkaar. Schep voorzichtig de blokjes tomaat erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
Vul de uitgeholde koolrabi’s hoog op met dit mengsel en druk de vulling goed aan. Zet ze naast elkaar in een lage ovenschaal. Leg op elke koolrabi een plakje mozzarella en strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover. Bak de koolrabi’s in de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Lekker bij gestoofde vis.

Andere recepten voor « Koolrabi »