Terug naar overzicht

Gevulde zoete puntpaprika met couscous

Ingrediënten

  • 4-6 stuks Zoete puntpaprika afhankelijk van de grootte
  • 150 gram Couscous
  • 3 stuks Paprika verschillende kleuren
  • 1/2 stuks Courgette
  • 140 gram Maïs
  • 20 gram Peterselie fijn gehakt
  • 50 gram Pijnboompitten
  • 100 gram Geraspte kaas
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bodem van een braadslede (of bakblik/bakplaat) in met een klein beetje olijfolie.
Snij de zoete puntpaprika’s in de lengte door midden en verwijder de zaadlijsten. Leg de zoete puntpaprika’s met de open kant naar boven in de ingevette braadslede.
Snij de ‘gewone’ paprika’s en de halve courgette in kleine stukjes, hak de peterselie fijn, rasp de kaas en laat de maïs uitlekken.
Voor de vulling
Breng 275 milliliter water aan de kom en doe dit samen met de couscous in een kom. Roer even door met een vork en laat 10 minuten staan. Roer daarna weer door met een vork.
Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de stukjes paprika & courgette. Voeg, na een paar minuten, de maïs, fijn gehakte peterselie & pijnboompitten toe en bak nog even mee.
Alles bakken
Voeg vervolgens de los geroerde couscous en de geraspte kaas toe en bak kort mee.
Haal de pan van het vuur en vul de zoete puntpaprika’s met het couscous-mengsel.
Zoete puntpaprika’s vullen
Bak de gevulde zoete puntpaprika’s ongeveer 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Eet smakelijk! Lekker met een groene salade, een stukje vis of wat kip!