Terug naar overzicht

Couscous met kip en snijbonen

Ingrediënten

  • • 400 gram perziken of 1 blik perziken
  • • 300 gram snijbonen
  • • 2 eetlepels olijfolie
  • • 400 gram kipfilet, in blokjes of quornblokjes
  • • 250 gram champignons, in plakjes
  • • 70 gram tomatenpuree
  • • 1 theelepel chilipoeder
  • • 300 gram couscous

Bereidingswijze

Laat de perziken uitlekken (vocht opvangen) en snijd deze in stukjes. Snijd de snijbonen in ruiten. Verhit in een braadpan olie en bak de kipblokjes/ quornblokjes bruin. Doe de champignons hierbij en laat ze 1 minuutje meebakken. Voeg de tomatenpuree en chilipoeder toe en roer dit goed door. Voeg de perziksap en 100 mililiter water toe aan de kip en laat deze op laag vuur 15 minuten stoven. Intussen laat je de snijbonen in 5-7 minuten beetgaar koken. Zet 600 ml gezouten water op en voeg de couscous toe als het water begint te koken.Neem meteen van het vuur. Schep de perzikstukjes door de kip/quornblokjes en maak het geheel pittig op smaak met zout en peper. Verdeel de couscous over vier borden en leg het snijbonenstoofpotje over de couscous.