Terug naar overzicht

Aubergine in een saus, met griekse pasta

Ingrediƫnten

  • 250 g ongekookte griekse pasta
  • 5 stevige, rijpe tomaten
  • 1 fles passata
  • 1 grote aubergine
  • 4 sjalotten (fijngesnipperd)
  • 1 tl oregano
  • 20 Ć  30 zwarte olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 1 glas witte wijn
  • 0.5 blokje groentenbouillon
  • zwarte peper
  • 1 broccoli

Bereidingswijze

Snijd de aubergine in stukjes.
Snipper de sjalotjes en stoof ze in olijfolie. Voeg de aubergine toe en blus met witte wijn.
Voeg de oregano toe en laat 5 minuten stoven. Snijd de tomaten in blokjes en laat ze meestoven. Voeg de olijven, de bouillon, de look, de peper en de passata toe en laat minstens 15 minuten koken op een laag   vuur, tot de saus voor de helft ingekookt is. De Griekse pasta kook je gewoon in dit mengsel mee gedurende de laatste 10 minuten. Als het te droog wordt, dan doe je er een beetje water bij.
Opdienen met gestoomde broccoli en eventueel verse basilicum.

Andere recepten voor « Aubergine »