Terug naar overzicht

Romige Bleekselderijsoep

Ingrediƫnten

  • 1 grote stronk bleekselderij, ongeveer 550 gram,2 preiwitten, ongeveer 150 gram,25 gram ongezouten roomboter,1250 ml natriumarme groentenbouillon,125 ml kookroom, Zwarte peper naar smaak, fijngesneden bieslook als garnering

Bereidingswijze

Van de grote stronk bleekselderij snij je de onderkant zodat je allemaal losse stengels overhoudt. Van die losse snij je vervolgens een klein stukje van de bovenkant.De bladeren kun je gewoon laten zitten en de draadjes ook. Was de bleekselderij wel goed voordat je alles in kleine stukjes snijdt. (Een keukenmachine is hier erg handig voor)Snij de boven- en onderkant van de 2 preien af en snij die in dunne ringen. Smelt in een soeppan 25 gram ongezouten boter en voeg de fijngesneden bleekselderij en prei toe. Giet er een klein beetje bouillon bij, roer een paar keer om en leg het deksel op de pan. Laat zo 5-10 minuten zachtjes stoven.Voeg na die tijd de rest van de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat een kwartiertje zachtjes, met de deksel op de pan, doorkoken. Draai het vuur uit en pureer de soep nu goed in een keukenmachine of met een staafmixer. Hoe langer je pureert, des te beter. De soep moet een hele fijne textuur krijgen.Warm de soep nu weer zachtjes op en voeg de room toe. Laat niet meer koken. Breng op smaak met lekker wat zwarte peper en serveer met fijngesneden bieslook.