Terug naar overzicht

Daikonkoekjes

Ingrediënten

  • 150 g daikon
  • 1 klein bospeentje (ongeveer 35 g)
  • 2 tl sesamzaadjes
  • 6-8 blaadjes munt
  • 2 el bloem
  • 1/4 tl zout
  • snuf chilivlokken /cayennepeper
  • 25 ml lauw water
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • optioneel: wat limoenpartjes voor erbij

Bereidingswijze

• Schil de daikon en rasp hem fijn. Rasp de wortel ook fijn en snij de munt fijn.*
• Je kunt de sesamzaadjes even kort roosteren in een hete koekenpan zonder olie. Er komt dan meer smaak vrij. Maar je kunt dit ook laten.
• Meng alle ingrediënten, behalve de zonnebloemolie,  in een kom goed door elkaar. Laat het mengsel even rusten, een kwartier, of half uurtje.
• Verhit in een koekenpan wat olie op redelijk hoog vuur. Vorm met een lepel en je hand van een zesde deel van het mengsel een plat koekje. Duw even aan en laat in de pan glijden. Duw er kort op met een houten lepel en vorm nog twee koekjes en leg die in de pan, weer even aanduwen met een houten lepel. Laat de drie koekjes bakken in de pan. Elke kant ongeveer 2,5 minuut, draai het vuur als de koekjes al even in de pan zitten ietsje lager, als je de koekjes net hebt omgedraaid, draai je het vuur weer iets hoog, en op het laatst nog weer even wat lager.
• Leg de drie koekjes op een bord en bak nog drie koekjes. Bak niet zes koekjes tegelijk (ook al is je pan groot genoeg): de olie koelt dan te vlug af.
• Druppel eventueel wat limoensap op je bord erover.

Lekker met een tofu of tempehgerecht, rijst en Chinese komkommersalade.

Andere recepten voor « Daikon »