Terug naar overzicht

Gevulde koolrabi met aubergine en tofu

Ingrediënten

  • koolrabi
  • ui
  • een teentje knoflook
  • aubergine
  • tofu
  • olijfolie
  • peper,zout en bonenkruid
  • kruidenkaas

Bereidingswijze

Schil de koolrabi’s en stoom ze in ± 25 min. gaar in een stoommandje. Laat afkoelen en hol de koolrabi’s uit met een scherp mes, meloenlepel of ijsschep. Snipper ondertussen wat ui fijn, pers een teentje knoflook, snij een aubergine in blokjes en prak tofu fijn. Verhit olijfolie en bak de ui, knoflook en aubergine. Voeg na enkele min. de tofu toe en kruid met peper, zout en bonenkruid. Doe er ook het vruchtvlees van de koolrabi bij en meng goed. Roer er ten slotte een eetl. kruidenkaas door en vul de koolrabi’s met het mengsel. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven (180 °C). Schep de rest van het mengsel dat niet in de koolrabi’s past in de ovenschotel en bak mee.

Andere recepten voor « Koolrabi »