Terug naar overzicht

Avocado gevuld met gerookte zalm

Ingrediënten

  • 2 avocado’s, 1 dl slagroom, 200 gr gerookte zalm, wat citroensap, koriander, cayennepeper, sla (om het even welke soort), bieslook, dille
  • Voor de dressing: 100 gr mayonaise, 25 gr frambozenazijn (naar smaak),100 gr room, peper, zout

Bereidingswijze

Snij de avocado’s middendoor en verwijder de pit.

Haal het vruchtvlees eruit en snij het in fijne brunoise. Besprenkel met wat citroensap.

Versnijd 150 gr van de gerookte zalm in julienne.

Klop de room half op.

Hak wat koriander fijn.

Vermeng de avocado, zalm, room en koriander met elkaar, en kruid met cayennepeper en zout. Snij een stukje van de onderkant van de avocadohelften (zodat ze blijven staan op het bord), en vul ze met het mengsel.

Schik de krulsla op een bord, en zet de gevulde avocado erop. Versier met de rest van de gerookte zalm, bieslook en dille.

Meng de ingrediënten voor de dressing onder elkaar, kruid met peper en zout en drapeer op het bord. Strooi er wat gehakte bieslook over.

Andere recepten voor « Avocado »