Terug naar overzicht

Aardappelen met Bloemkool en Doperwten Curry

Ingrediënten

  • 1 klein bloemkooltje, in roosjes gesneden
  • 3 flinke aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 150 gram doperwten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl verse, geraspte gember
  • 2 tl garam masala
  • 2 tl komijnzaadjes
  • Verse koriander en limoen om te garneren

Bereidingswijze

Kook de bloemkool en aardappel tot deze net aan gaar zijn.
Giet af en zet apart.
Neem een pan met een dikke bodem en verhit hierin olijfolie of kokosolie.
Draai het vuur lager en bak de uien tot deze glazig worden.
Voeg de knoflook en overige specerijen toe en bak tot deze geurig worden.
Doe nu de groenten in de pan en bak even om.
Draai het vuur verder laag, doe de deksel op de pan en laat ongeveer 15 minuten garen.
Serveer met verse koriander, rauwkost naar smaak, rijst en eventueel chapatti’s.
Tip: Een curry een dag laten staan, geeft nog meer smaak!

Andere recepten voor « Bloemkool »