Terug naar overzicht

Canneloni met paksoi en walnoten

Ingrediƫnten

  • 16-18 lasagnevellen, scheutje olijfolie, 50 g fijngehakte walnoten.
  • Voor de vulling: 3 el olijfolie, 1 grote ui gehakt, 1 teentje knoflook geperst, 450 g paksoi fijngesneden, 1 blik tomaten, 1 tl gedroogde oregano, 3 el fijngehakte verse basilicum, 225 g huttenkase, 50 g walnoten, versgemalen peper.
  • 1/2 l kaassaus. ( Laat de boter smelten, al roerend bloem bij de boter mengen, blijven roeren tot er een gladde massa ontstaat. Al roerend melk toevoegen tot er een gebonden saus ontstaat en 5 minuten, al roerend, laten doorkoken. Voeg de geraspte kaas bij de saus en goed blijven roeren tot de kaas is opgelost. Kruiden met zout, peper, nootmuskaat en een beetje cayennepeper.)

Bereidingswijze

Voorbereiding;
Breng in een pan water aan de kook en kook de lasagnevellen een voor een. Laat de tomaten uitlekken. Verhit voor de vulling de olijfolie in een grote braadpan en fruit ui en knoflook in 2-3 minuten glazig. Voeg paksoi, kleingesneden tomaat en oregano toe. Laat alles circa 5 minuten koken en roer regelmatig tot alle vocht verdampt is. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Verwarm de oven voor tot 190 graden.

Bereidingswijze:
Schep het opgevangen tomatenvocht in de schaal. Doe het groentemengsel in een keuken-machine en voeg basilicum, huttenkase en walnoten toe. Pureer tot een glad mengsel en breng dat op smaak met zout en peper. Neem telkens een lasagnevel, leg hier wat vulling op en vorm er een rolletje van en leg het in de schaal. Giet de kaassaus er gelijkmatig over. Bestrooi het gerecht met de fijngehakte walnoten en bak het in circa 30 minuten goudbruin.

Andere recepten voor « Paksoy »