Terug naar overzicht

Carpaccio van sint-jacobsnoten met knolselder en veldsla

Ingrediënten

  • 12 grote sint-jakobsnoten
  • 1/4 knolselder, 1 pak veldsla
  • 1 appel, een handvol walnoten
  • Winterpostelein, zure room
  • 1 citroen, olijfolie
  • gemalen koriander, peper en zout
  • Voor de dressing:
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 2 el koolzaadolie
  • 1 koffielepel walnootolie

Bereidingswijze

Schil de knolselder en houd een stuk opzij. Snijd de rest in kleine blokjes en kook die beetgaar in gezouten water. Verfris onmiddellijk onder koud stromend water. Snijd ook de appel in blokjes en hak de noten. Doe deze bij de veldsla en voeg er ook de knolselder bij. Snijd de sint-jakobsnoten in dunne plakjes. Kruid met gemalen koriander, peper en zout, olijfolie en wat citroensap. Meng de ingrediënten voor de dressing. Snijd de overgebleven knolselder in julienne en fruit deze goudbruin in een frituurpan op 160°C. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout. Breng de salade op smaak met peper en zout en meng er de vinaigrette door. Serveer de salade in een grote ring. Leg er de zeevruchten bovenop en dek af met de gefrituurde knolselder. Werk rondom af met enkele toefjes zure room en enkele blaadjes winterpostelein.

Als het niet het seizoen van winterpostelein is, kan je ook kervel gebruiken.