Terug naar overzicht

Moussaka

Ingredi├źnten

  • 2 aubergines, 2 fijngehakte uien, 500gr lamsgehakt, olijfolie, 1tl kaneel, 4 tomaten (ontveld en fijngesneden), 2el tomatenpuree, peterselie, 2el boter, 1 glas rode wijn, 1 el oregano, suiker, 1 el azijn, zout en peper, 5 dl bechamelsaus (van 40gr boter, 30gr bloem en 5 dl melk), 2 eieren, 80 gr schapenkaas.

Bereidingswijze

de aubergines in plakken snijden, zouten en ca 1 uur laten staan.

Afspoelen, met keukenpapier droogdeppen en in olijfolie goudgeel bakken.

Boter verhitten en daarin de uien bruinen. Het gehakt toevoegen en onder voordurend roeren aanbakken. Met zout, peper en kaneel op smaak brengen.

Tomaten, tomatenpuree, peterselie, wijn, suiker en azijn toevoegen, goed mengen en ca 15 min. smoren.

Een ovenschaal invetten met olijfolie, een laag aubergineplakken op de bodem leggen, de vleesmassa erover verdelen, bestooien met oregano en bedekken met aubergineplakken.

Bechamelsaus maken, de losgeklopte eieren er goed door mengen (saus mag nu niet meer koken). De helft van de schapenkaas door de saus roeren. Saus op smaak brengen, over de groente gieten en de rest van de schapenkaas erover verkruimelen.

Ca 45 min. op 180┬░ C in de oven bakken.

Andere recepten voor « Aubergine »