Terug naar overzicht

Gevulde gourgetten

Ingrediënten

  • 1 teentje, knoflook
  • 200 g volkorenbrood
  • 100 g cashewnoot
  • 2 el olijfolie,
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tl komijn, 75 g tomaat
  • 2 courgettes, 50 g pijnboompit
  • 2 el kappertje, zout & peper

Bereidingswijze

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Pel het teentje knoflook.
Maal het brood samen met de cashewnoten, de knoflook, de olijfolie en de toma-tenpuree. Kruid met peper, zout en komijn.
Snijd de tomaat in heel kleine stukjes en voeg ze toe samen met de pijnboompitjes en de kappertjes. Meng alles goed.
Snijd de courgettes eventueel in tweeën zodat je met een appelboor het binnenste
gedeelte kunt verwijderen door de zaden weg te snijden. Vul de vrijgekomen holte met de mengeling en leg de courgettes 15 minuten op een rooster in de oven.
Haal ze eruit en snijd ze in ringen.

Bron:Vegetarisch koken in 30 minuten – Miki Duerinck & Kristin Leybaert

Andere recepten voor « courgette »