Terug naar overzicht

Zelfgemaakte kruidige pompoenjam

Ingredi├źnten

  • 1.5 kilo pompoen (schoongewicht, zonder schil en pitten)
  • Het sap van 2 sinaasappelen,
  • Sap van een ┬Ż citroen
  • 3 kruidnagelen
  • 1 kaneelstokje
  • 1 schijf verse gemberwortel van 1 cm
  • 1.4 kilo suiker,
  • Jampotten (10 minuten uitgekookt)

Bereidingswijze

Steek de kruidnagels in een stukje pompoen zodat je ze straks terug kunt vinden.
Doe pompoen, kaneel, gember en het sinaasappelsap in een grote pan en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot de pompoenblokjes gaar en zacht zijn.
Dat duurde bij mij ruim 30 minuten.
Verwijder kaneel, gember en het stukje met de kruidnagels en pureer de pompoen met de staaf-mixer of in de keukenmachine.
Weeg de pompoenpuree en weeg de suiker.
Wie van zoet houdt neemt evenveel suiker als puree. Wij namen 200 gram minder en dat leverde een minder zoete, maar smakelijke jam op.
Roer suiker en puree door elkaar, breng aan de kook en laat een minuut of vijf flink doorkoken. Schep de jam in de schoongemaakte potten en draai het deksel stevig dicht.
Bron: Joke Boon

Andere recepten voor « Pompoen »