Terug naar overzicht

Raapjesvelouté

Ingrediënten

  • 2 bosjes rapen
  • 1 dl room
  • 1 l kippenbouillon of 1 l groentenbouillon
  • Knoflook kruidenboeket kervel (of peterselie) peper zout

Bereidingswijze

Schil 2 bosjes raap en hou enkele mini-exemplaren apart. Snij de rest in grote stukken en stoof ze enkele minuten apart. Pel en pers enkele knoflookteentjes. Hak de kervel of peterselie fijn.
Stoof de grote stukken raap enkele minuten in een eetlepel olijfolie met een paar gepelde en geperste knoflookteentjes.
Schenk er 1 l kippenbouillon of groentenbouillon bij en voeg een kruidentuiltje toe. Laat koken tot de raapjes goed gaar zijn.
Neem het kruidentuiltje en de hele raapjes weg.
Pureer de soep, voeg 1 dl dikke room toe en zet er kort de staafmixer in. Kruid met peper en zout.
Doe er de hele raapjes weer bij, verwarm tot tegen de kook aan en werk af met gehakte kervel of peterselie. Serveer goed heet.
Bron: libelle lekker

Andere recepten voor « Rapen »