Terug naar overzicht

Asperges op zijn Vlaams

Ingrediënten

  • 1,2 à 1,5 kg asperges, 150 g boter, 4 eieren, 2 soeplepels citroensap, 1 soeplepel gehakte bieslook, zout, peper, 1 soeplepel gehakte peterselie

Bereidingswijze

Kook de eieren 9 minuten in gezouten kokend water. Dompel ze daarna onmiddellijk onder in een kom met ijskoud water. Laat ze afkoelen, pel ze en plet ze met een vork. Maak de asperges schoon. En kook zoals hierboven beschreven.

Voor de saus: smelt de boter. Voeg de fijngemaakte hardgekookte eieren toe, de peterselie, het bieslook, het citroensap, zout en peper. Meng alles zorgvuldig dooreen tot een smeuïge saus. Maak de bussels asperges los. Verdeel ze over warme borden. Verdeel de saus over de asperges.

Andere recepten voor « Asperges »