Terug naar overzicht

Appel-knolseldersalade

Ingrediënten

  • 1 knolselder, 4 appelen, 1 à 2 uien, vinaigrette, eventueel gebakken spekblokjes

Bereidingswijze

Schil de knolselder en snij in niet al te grote blokjes. Kook de groente tot ze beetgaar is. Giet af en doe de blokjes in een grote saladekom. Snipper 1 of 2 uien. Wie geen rauwe ui verdraagt, kan dit ingrediënt ook wel weglaten. Voeg de ui bij de knolselder. Schil de appelen en snij ze in blokjes. Voeg de appel bij de groenten. Giet ruim vinaigrette over de salade en roer goed om. Een deel van de saus zal door groenten en fruit opgenomen worden.

Tip voor singles: de salade blijft nog 4 à 5 dagen goed.

Tip: Zet de salade afgedekt in de koelkast en serveer pas de volgende dag, omdat de smaken dan goed in elkaar kunnen doordringen. Eventueel kan je vlak voor het opdienen opnieuw wat vinaigrette toevoegen. Lekker als bijgerecht bij gevogelte.

Andere recepten voor « Appel »