Terug naar overzicht

Andijviestamppot met blauwe kaas en noten

Ingredi├źnten

  • 750 gr aardappelen, 1 dl warme melk, 10 gr boter, 1 andijvie, 125 blauwgeaderde kaas, 50 gr cashewnoten, peper en zout

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken van gelijke grootte.

Kook de aardappelen gaar in weinig water met een beetje zout. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Maak een smeuïge puree van de aardappelen met de melk en de boter. Breng de puree op smaak met zout en peper.

Maak de andijvie schoon, snijdt deze in ragdunne reepjes, was de groente, en laat ze goed uitlekken. Brokkel de kaas in stukjes.

Roer de andijvie met de kaas en de noten door de hete aardappel puree en laat het geheel - indien nodig - nog even door en door warm worden.

Andere recepten voor « Andijvie »