Biobelloplus

Biobelloplus

Lokaal project regio Roeselare-Diksmuide-Brugge-Oostende


De visie  blijft al van in het begin dezelfde : (h)eerlijke biovoeding zo dicht mogelijk brengen van bio-producent naar consument.

Ook de doelgroep blijft nog steeds dezelfde : mensen die niet aan het werk kunnen in het normale arbeidscircuit en extra zorg nodig hebben.  Biobelloplus biedt deze mensen kansen op een duurzaam, maatschappelijk zinvol werk.  Vandaag komen er per week een 35-tal mensen werken binnen biobelloplus.

Biobelloplus staat voor 100% biologisch en wordt ondersteund vanuit de zorgsector.

Met Biobelloplus geef je smaak aan je leven. De smaak van lekker en gezond, én de smaak van solidariteit!

Bekijk zeker ons filmpje via: https://www.youtube.com/watch?v=8gtC0taV4rU


Wat historiek :

Mei 1999 : vzw Duin en Polder start met het verdelen van de atalanta-pakketten en de produkten van bio-zuivelboederij ’t Dischhof  naar enkele afhaalpunten in de buurt .  De start van een niet gesubsidieerd tewerkstellingsproject voor mensen met een beperking : BioBello is geboren in Diksmuide!

September 2002 : vzw Duin en Polder gaat een samenwerking aan met MPI Maria Ter Engelen.  Er komen meer medewerkers, een extra begeleider en een uitbreiding van de bio-producten…de verdeling van de bio-pakketten blijft, er komen extra afhaalpunten, er is een samenwerkingsverband met vzw voedselteams.  Wekelijks wordt met twee groepjes naar enkele bio-boeren gegaan om mee te werken op het land. 

2005 :De atalanta-pakketten worden overgenomen door vzw De Lochting.  Het werk op het land door onze doelgroep  wordt gestopt en vervangen door het maken van bio-pakketten op maat.  De biobello-klant doet zijn bestelling en onze medewerkers stellen het samen.  De produkten die aangeboden worden zijn gemarkeerd met het  bio-label en zo rechtstreeks mogelijk van bio-boer naar consument.

Januari 2007 : Met het oog op de continuïteit van het project wordt BioBello overgenomen door vzw De Lochting.  BioBello verhuist naar Roeselare en kan daar verder groeien onder de vleugels van vzw De Lochting.

2013: Er wordt gezocht naar nieuwe partners die het project wensen te ondersteunen.  Dominiek Savio-instituut en St. Idesbald nemen het engagement op zich.  Een uitbreiding van het aantal medewerkers, een extra collega en uitbreiding van het  werkvolume. Een nieuw bestelsysteem onder de vorm van een eigen webshop wordt online gezet. 

2014 : BioBello wordt Biobelloplus.  De naam Biobello zal  verder gebruikt worden door vzw De Lochting om hun produkten op de markt te brengen…wij krijgen er een plus bij….de plus voor de extra zorg die onze doelgroep verdient, en de plus die de biobelloplus-klant de mogelijkheid biedt om extra bio-produkten te bestellen naast de “verrassings” biobello-pakketten.